Ζεστή λαχανοσαλάτα με σάλτσα μπέικον

3 Αυγούστου 201617:29

Μια σαλάτα που μπορεί να γίνει το συνοδευτικό μας σε κυρίως πιάτα όπως χοιρινές μπριζόλες, λουκάνικα, ή ψητό κρέας.

Υλικά

3 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μηλόξιδο
60 ml νερό
1 λάχανο περίπου 450γρ.κομμένο σε λωρίδες
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος Προετοιμασίας
15 λεπτά

Αριθμός ατόμων
4 άτομα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 5 έως 7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το πολύ λίπος.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λίπος μπέικον στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσεκτικά ρίχνουμε το ξίδι μαζί με το 1/4 της κούπας νερό.

Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Προσθέτουμε το λάχανο, πασπαλίζουμε με αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του, εξακολουθώντας όμως να είναι ελαφρώς τραγανό, 3 έως 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: cookbox.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]