Το 40% όλης της περιφέρειας ΑΜΘ δεν “πιάνει” Digea – Έκτακτη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

24 Σεπτεμβρίου 201400:53

Μόνο φυσιολογικά δεν έγινε, τελικά, το πέρασμα στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης στην περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς περίπου 3 εβδομάδες μετά την 5η Σεπτεμβρίου (ημέρα κατά την οποία ενεργοποιήθηκε στην περιοχή μας το ψηφιακό σήμα της Digea) το 40% των τηλεθεατών και στους 5 νομούς της περιφέρειας ΑΜΘ -ανάμεσά τους όπως ο Δήμος Παρανεστίου και η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Δράμας, η νοτιοδυτική Θάσος, οι δημοτικές ενότητες Πιερέων, Ορφανού, Ζυγός και του Κρυονερίου (του Νομού Καβάλας), το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρουπόλεως, ο Δήμος Μύκης (του Νομού Ξάνθης), τα δημοτικά διαμερίσματα Οργάνης και Κέχρου (του Νομού Ροδόπης) και η ορεινή περιοχή των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου- δεν έχει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει προσφάτως και τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος αναμένεται να το θέσει στην διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Πάντως η Digea δεν φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις για να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση, μιας και όπως έχει ισχυριστεί πολλάκις έπραξε τα όσα είχε συμφωνήσει με βάση τον νόμο που την αφορά και ψηφίστηκε στη Βουλή, και -σύμφωνα με την ίδια- δεν υπάρχει λόγος για να κάνει κάτι παραπάνω. Το μόνο για το οποίο έχει δεσμευτεί ως τώρα η Digea είναι η μετεγκατάσταση ενός πομπού από το Βασιλάκη (σε δημοτικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εξυπηρετούσαν στο παρελθόν την δορυφορική τηλεόραση) σε ένα ύψωμα από το οποίο θα εξυπηρετούνται περιοχές του δήμου Παγγαίου και του πρώην δήμου Φιλίππων -μια δέσμευση η οποία δόθηκε στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στην διάρκεια συνάντησης που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα. Για οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές ο νόμος προβλέπει ότι τις απαραίτητες εργασίες θα πρέπει να της κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, με ίδια μέσα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr