Τελετή ονοματοδοσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ. Καβάλας σε Νικόλαος Μάρτης

11 Νοεμβρίου 201418:16

Με κάθε επισημότητα, σε μία λαμπρή τελετή, η αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, φέρει το όνομα του αείμνηστου υπουργού και βουλευτή Νομού Καβάλας, Νικόλαου Μάρτη.

Στην τελετή της ονοματοδοσίας παραβρέθηκαν επίσημοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, αλλά και πλήθος πολιτών που γνώρισαν τη σημαντική πολιτική προσωπικότητα της περιοχής και της βόρειας Ελλάδας. Στην αρχή της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκόπιου, ο οποίος θυμήθηκε στιγμές της φιλικής σχέσης του με τον εκλιπόντα.

Για τον Ν. Μάρτη χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Παυλίδης αλλά και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Εν συνεχεία το λόγο πήραν για τις κύριες εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο του Ν. Μάρτη ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαος Μέρτζος και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου. Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσφορά του Ν. Μάρτη στην πολιτική, στη βόρεια Ελλάδα (διετέλεσε υπουργός Μακεδονίας-Θράκης) και στην ανάδειξη του σοβαρού εθνικού ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Μετά τις ομιλίες απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον γιο του Ν. Μάρτη, Κωνσταντίνο, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]