Παρεμβάσεις στην Ιχθυόσκαλα και προστασία πλοίων στις πλωτές εξέδρες αξίας 750.000 ευρώ

5 Ιουλίου 202009:44

Ένα μεγάλο Αναπτυξιακό έργο για το επιβατικό Λιμάνι της Καβάλας ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ.

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τον Ο.Λ.Κ. για την εκπόνηση δύο (2) σημαντικών μελετών που αφορά: 

α) την επέκταση και διαπλάτυνση του Υπήνεμου Μόλου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα στενέψει η μπούκα του λιμανιού “Απόστολος Παύλος” και θα εξαλειφθούν οριστικά οι έντονοι κυματισμοί όταν έρχονται δυνατοί νοτιάδες κι έτσι θα προστατεύονται καλύτερα τα πλοία που δένουν στις πλωτές εξέδρες, ενώ θα τοποθετηθούν παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαπλφών και φωτισμός,

β) την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση δικτύου Η/Μ στην Ιχθυόσκαλα, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση δικτύου Η/Μ, δηλαδή παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαφών.

Διαμορφώνεται επίσης ένας χώρος όπου θα δένουν τα αλιευτικά σκάφη και άλλα πλοία μεγαλώνοντας τη χωρητικότητα όλου του λιμανιού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr