Νέα νίκη της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας έναντι των τραπεζών – Επιστροφή κατασχεθέντος φοιτητικού επιδόματος

9 Σεπτεμβρίου 201314:16

Εδώ και αρκετό καιρό οι τράπεζες έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών από καταναλωτές, με στόχο την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Φαίνεται, όμως, ότι μια τράπεζα στην Καβάλα το… παράκανε, καθώς προσπάθησε να δεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό ενός φοιτητή, στον οποίο είχε κατατεθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που εδικαιούτο ο φοιτητής.

Η παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, μετά και από σχετική καταγγελία, ήταν άμεση, μιας και σύμφωνα με τον νόμο το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν επιδέχεται κατάσχεσης. Μετά την παρέμβαση της ΕΝ.Κ.ΚΑ., τα χρήματα που δεσμεύτηκαν επεστράφησαν και κατατέθηκαν ξανά στον λογαριασμό του φοιτητή.

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ενημερώνει τους πολίτες ότι οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να δεσμεύσουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα διότι σύμφωνα με το άρθρο 982 του Κ.Πολ.Δικ. είναι ακατάσχετο . Σε περίπτωση που οι πολίτες έρθουν αντιμέτωποι με δέσμευση του από την τράπεζα να υποβάλλουν γραπτό αίτημα προς την τράπεζα για να ακυρώσει την εντολή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr