Μνημόνιο συνεργασίας του ΤΕΙ ΑΜΘ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

2 Ιουλίου 201402:16

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα υπέγραψε την Τρίτη το ΤΕΙ ΑΜΘ. Στο Μνημόνιο αυτό προβλέπεται, αφ’ ενός μια στενότερη συνεργασία των δυο κρατικών οργανισμών σε επιστημονικό επίπεδο, αφ’ ετέρου η δημιουργία κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ανάλυση και διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών» που θα αφορά τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών που προκαλούνται είτε από την μανία της φύσης, είτε από ανθρωπογενή παρέμβαση (πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές σε αστικές περιοχές και δασικές εκτάσεις, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών,  αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων και φλεγόμενων υδρογονανθράκων σε στεριά και θάλασσα).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ ΑΜΘ και του Πυροσβεστικού Σώματος υπέγραψαν σήμερα στην Καβάλα (01.07.2014) ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, καθηγητής Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου. Η συνεργασία αυτή ενεργοποεί από πλευράς ΤΕΙ τα Τμήματα: «Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών», «Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος», «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών» και «Διοίκησης Επιχειρήσεων», ενώ από πλευράς Πυροσβετικής την «Πυροσβετική Ακαδημία».

«Μέλημά μας είναι η ενίσχυση γνώσεων των νέων Πυροσβεστών και των νέων στελεχών Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών» σημείωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Παπαγεωργίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για καινοτόμο συνεργασία στην Ελλάδα. Το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι, εξ αντικειμένου, το πλέον κατάλληλο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε θέματα αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων και φλεγόμενων υδρογονανθράκων, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών σε στεριά και θάλασσα, όπως επίσης πλημμυρών, κατολισθήσεων και πυρκαγιών, λόγω των αντίστοιχων Τμημάτων του αλλά και της μακροχρόνια συσωρευμένης γνώσης κι εμπειρίας που διαθέτει επ’ αυτών των θεμάτων. Εκτός από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καβάλα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο υπαρχηγός Υποστήριξης Π.Σ., αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, ο Διευθυντής Επιτελικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, αρχιπύραρχος Αθανάσιος Μαργαλιάς, ο Τμηματάρχης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Αντιπύραρχος Μιχαήλ Χάλαρης και από το Πυροσβεστικό Σώμα Καβάλας  ο Πύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης και ο Πυραγός Σπύρος Τσιφτσής. Από την πλευρά του ΤΕΙ παρόντες ήταν, εκτός από τον Πρόεδρο Α. Μητρόπουλο, ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτριος Μπαντέκας, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Θερίου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτριος Εμμανουλούδης (Ν. Κιούρτης, Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr