Με ψυχραιμία και δίχως άγχος καλεί η Ένωση Γονέων Δ. Καβάλας τους υποψηφίους να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες

15 Ιουνίου 202005:24

Την προσπάθεια των παιδιών τους θα συντροφεύουν οι ευχές της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας από σήμερα που ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. 

Η ύλη σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα έχει μειωθεί αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών ενώ, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες ενώ σε κάθε αίθουσα  θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. 

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας αλλά και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση αλλά και την αναμενόμενη αγωνία των εξετάσεων καλούν οι γονείς τα παιδιά τους να διαχειριστούν με ψυχραιμία και δίχως άγχος: “Στο τέλος ενός πολύ ιδιαίτερου σχολικού έτους και κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι οποίες έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας, καλείστε να συμμετάσχετε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Αποτελούν  μια  δοκιμασία επάνω σε ένα σταυροδρόμι της ζωής, το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά σας και δεν τελειώνουν με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε με ψυχραιμία και δίχως άγχος, έχοντας πάντα κατά νου ότι θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Σε αυτήν την προσπάθεια, σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων των μαθητών μας στους οποίους ευχόμαστε να έχουν υγεία και υπομονή για να στηρίζουν τα παιδιά σε όλες τις προσπάθειες και τις επιλογές τους όπως και των εκπαιδευτικών που είναι αρωγοί και καθοδηγητές των παιδιών μας σε κάθε τους βήμα και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους υποψήφιους καλή δύναμη και καλή επιτυχία.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr