Με προορισμό την Καβάλα ένα από τα σημερινά δρομολόγια από το Λαύριο

25 Μαΐου 202006:54

Στο λιμάνι της Καβάλας θα καταπλεύσει ένα από τα 3 σημερινά δρομολόγια που θα αναχωρήσουν από το Λαύριο, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων από σήμερα. Τα άλλα δυο θα κάνουν το δρομολόγιο Κέα – Κύθνος – Σύρος. Επιπλέον, από τη Ραφήνα ένα πλοίο θα αναχωρήσει για τις Κυκλάδες ενώ από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 7 δρομολόγια πλοίων (δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη). 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, με ανώτατο όριο το 55% αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δηλώνουν ικανοποίηση για τις κρατήσεις των σημερινών μετακινήσεων ενώ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Οι επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι μεγαλύτερο των 30 λεπτών, θα θερμομετρούνται πριν από την επιβίβασή τους, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο και θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού. Όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν θα είναι διαθέσιμα από στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, από τις τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ή από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr) και θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή θετικό στον COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Τα πρωτόκολλα των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ισχύουν έως τις 15/06 παρακολουθούνται καθημερινά και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα επαναξιολογηθούν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr