Μάκης Παπαδόπουλος: Βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος – αδικαιολόγητα καθυστερεί η Δημοτική Αρχή

23 Απριλίου 201821:24

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, και η Δημοτική Αρχή δεν έχει συστήσει ακόμη την αρμόδια επιτροπή που θα αξιολογεί τις αιτήσεις δημοτών που δικαιούνται να λάβουν το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο επέκτασης των δικαιούχων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου, η Δήμαρχος Καβάλας μάς απάντησε ότι δεν είναι υποχρέωση του Δήμου. Ωστόσο, η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι αποφάσεις Δημάρχων από γειτονικούς Δήμους που έχουν ήδη συστήσει τις δικές τους επιτροπές δείχνουν ότι είναι ευθύνη των Δήμων.

Η επιτροπή θα αποτελείται από ένα μέλος της διοίκησης του Δήμου (που θα είναι και ο συντονιστής), έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ (της εταιρείας της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής του ρεύματος) και έναν εκπρόσωπο της ΔΕΗ. Το ειδικό επίδομα θα χορηγείται κατευθείαν στους δικαιούχους καταναλωτές από τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά οι αιτήσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα αξιολογούνται με συγκεκριμένα κριτήρια από την ειδική αυτή επιτροπή.

Είναι προφανές ότι η Δήμαρχος Καβάλας δεν γνώριζε το θέμα και επιχείρησε συνειδητά να μας παραπλανήσει, για να κρύψει την άγνοιά της και να αποφύγει την ευθύνη της καθυστέρησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην καθυστερήσει άλλο και να συστήσει ΑΜΕΣΑ την αρμόδια επιτροπή, για να δοθεί η δυνατότητα σε συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του βοηθήματος να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στις κατοικίες τους!

Είναι σταθερή θέση και ΔΕΣΜΕΥΣΗ της παράταξής μας ο Δήμος Καβάλας να φροντίζει για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες (σε στέγη, τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα) νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Είτε με δικές του πρωτοβουλίες είτε με προγράμματα άλλων φορέων.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]