ΚΚΕ: αδιάφορες η πολιτεία, η τοπική διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου

6 Ιουλίου 202019:29

Κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ αποτελούμενο από το Θόδωρο Κωντογεωργίου και Χρήστο Ποτόλια πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τεράστια επιβάρυνση των κατοίκων γύρω από τα χημικά εργοστάσια και γενικότερα το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ανατολικά της Καβάλας.

Τα μέλη του κλιμακίου ανέφεραν προς τον Δ/ντη Υγείας ότι, παρόλο που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα «στοιχεία» μετρήσεων συνολικά των ρύπων (αέρα, εδάφους και νερών), επιρρίπτοντας ευθύνες για αδιαφορία στην πολιτεία, στην τοπική διοίκηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, οι οποίες είναι πρωτοφανείς για αυτή την κατάσταση.

“Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου με επιστημονικό συνεργάτη από το Δημοκρίτειο δεν παρουσίασε τίποτε το νεότερο σχετικά με την «μέτρηση» μόνο της αέριας ρύπανσης. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, στα χνάρια της προηγούμενης, αλλάζει επιστημονικό συνεργάτη. Από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των όποιων συναρμόδιων φορέων οι κάθε φορά απαντήσεις σε ερωτήσεις  του ΚΚΕ στη Βουλή, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ ήταν «περιμένουμε τις μετρήσεις». Εν τω μεταξύ ο λαός της περιοχής συνεχίζει να βλέπει την υγεία του να επιβαρύνεται δραματικά όσο οι αρμόδιες αρχές φιλολογούν περί «μετρήσεων» παραπέμποντας στις καλένδες ένα σοβαρό επιστημονικό εργαλείο όπως είναι η  επιδημιολογική μελέτη, που ήδη έπρεπε να είχε γίνει για να διαπιστώσει τις επιπτώσεις στη υγεία των κατοίκων της περιοχής από τη χρόνια μόλυνση, όχι μόνο του αέρα, αλλά και των νερών (θαλασσινού και γλυκού) και του εδάφους.” ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ενώ κάλεσαν τον Δ/ντη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να προβεί σε ενέργειες για την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr