ΚΙΝΑΛ Καβάλας: H “Εγνατία Οδός ΑΕ” δεν είναι ικανή να κρατήσει ούτε το λόγο της

17 Ιανουαρίου 202010:08

Στις καθυστερήσεις της Εγνατίας Οδού ΑΕ και στις επιπτώσεις αυτών αναφέρεται το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  Ν. Ε. Καβάλας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση ανλυτικά:

Η ‹‹Εγνατία Οδός ΑΕ››, η κρατική εταιρία – διαμάντι που κάποτε είχε κατασκευάσει χιλιάδες χιλιόμετρα σύγχρονης οδοποιίας και είχε απλωθεί με δραστηριότητες στο εξωτερικό αναδεικνύοντας την ελληνική τεχνογνωσία σήμερα δεν είναι ικανή να κρατήσει ούτε καν τον λόγο της. Υποσχέθηκε να τελειώσει το θέμα με τα πλευρικά διόδια στην ανατολική είσοδο της Καβάλας πριν από τα Χριστούγεννα. Τώρα ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι τον Μάρτη. Υποσχέθηκε να αλλάξει τη θέση των μετωπικών διοδίων από την παράκαμψη. Τώρα μελετά να τα μετακινήσει  λίγα μέτρα πιο πέρα από την αρχική ακατάλληλη θέση. Υποσχέθηκε να τελειώσει γρήγορα τη μελέτη της πεσμένης γέφυρας στην Αμερικανικού ‹Ερυθρού Σταυρού. Τώρα μεταθέτει τη λύση στο μακρινό μέλλον.

Υποσχέθηκε να ολοκληρώσει τη μελέτη της Περιμετρικής Οδού Καβάλας, η οποία λιμνάζει από το 2012. Τώρα η λίμνη έγινε βάλτος. Υποσχέθηκε να προτείνει εναλλακτικές οδεύσεις και εν πάση περιπτώσει να τελειώσει σύντομα το θέμα της απόληξης της διεθνούς οδού Ε61. Αγνοείται η τύχη της μελέτης και μαζί κινδυνεύει η χρηματοδότηση του δρόμου από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Στο μεταξύ αυξάνει η πιθανότητα ατυχημάτων στα χωριά μετά τη διασταύρωση της  Χρυσούπολης αλλά και στο βομβαρδισμένο οδόστρωμα της Εγνατίας στην παράκαμψη Καβάλας. Κινδυνεύουν ζωές, περιουσίες χάνονται και οι επιχειρήσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης δεινοπαθούν. Απαιτείται μήπως καλύτερος συντονισμός και καλύτερες επιδόσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο των ‹‹αρίστων›› και του ‹‹επιτελικού κράτους›› της ΝΔ;

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  Ν. Ε. Καβάλας

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr