Καβάλα: Ενδιαφέρον των Αμερικανών και για τη φυσική αποθήκη φυσικού αερίου!

13 Φεβρουαρίου 202012:21

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη χθες στην Πρωινή ήταν ενδιαφέρουσες, ακόμη κι αποκαλυπτικές όσον αφορά το ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις στην περιοχή. Κατά τον Δήμαρχο οι επισκέπτες της πόλης την Τρίτη ενδιαφέρονται για τα λιμάνια και για το υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα».

Το οποίο μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα μετατραπεί σε μια φυσική αποθήκη φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος αντίθετα τόνισε ότι οι Αμερικανοί δεν έδειξαν μεγάλο ή καθόλου ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Πρόκειται για την επίσκεψη στην Καβάλα δύο διπλωματών κι ενός εκπροσώπου αμερικάνικης τράπεζας επενδύσεων.

Στο πρόγραμμα τους είχαν συναντήσεις και με τον Κώστα Αντωνιάδη και με τη διοίκηση του ΟΛΚ. Πέρα από τα ως συνήθως αόριστα δελτία τύπου, υπάρχουν οι δηλώσεις Μουριάδη που σίγουρα είναι περισσότερο κατατοπιστικές.

Ο κ. Μουριάδης πείσθηκε για το πραγματικό τους ενδιαφέρον και είπε την Τετάρτη το πρωί: « Μας μίλησαν ξεκάθαρα για το ενδιαφέρον τους για τα λιμάνια. Για αυτό της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Ήταν καλά ενημερωμένοι για τα δεδομένα και των δύο μεγάλων λιμανιών της Καβάλας. Ενδιαφέρονται επίσης για το υπό εξάντληση κοίτασμα Νότια Καβάλα. Ρώτησαν να μάθουν για το κλίμα μεταξύ των πολιτών της Καβάλας για την Αμερική και το ενδεχόμενο επενδύσεων από την Αμερική.

Θεωρώ ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Η τράπεζα επενδύσεων που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση διαχειρίζεται αρκετά λιμάνια στην Αμερική. Οι ερωτήσεις που μας έκαναν ήταν στοχευμένες και στα δύο θέματα. Λιμανιών και φυσικής αποθήκης φυσικού αερίου».

Ο Θόδωρος Μουριάδης ρωτήθηκε και για άλλα θέματα της πόλης. Είπε ότι η Μεγάλη Λέσχη θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο ενώ ανακοίνωσε ότι ξανά ξεκίνησε το έργο στη δημοτική καπναποθήκη. Τέλος γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση της Καλαμίτσας. Με αυτό πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου την ΕΤΑΔ στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

proini

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]