Καμία δέσμευση από την κυβέρνηση για τις θέσεις εργασίας στα πετρέλαια Καβάλας (VIDEO)

26 Μαΐου 202023:03

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, σημείωσε ότι η εταιρεία (σ.σ. Ενεργειακή ΑΕ) προετοιμάζει το έδαφος για τα επόμενα βήματά της, επικαλούμενη την πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και τη μειωμένη παραγωγή, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο του λουκέτου. «Προφανής στόχος της εταιρείας είναι να καταστήσει αν όχι ενεργητικούς υποστηρικτές, τουλάχιστον παθητικούς αποδέκτες των όποιων δυσμενών αλλαγών τους ίδιους τους εργαζόμενους», είπε, προσθέτοντας πως «παράλληλα, πιέζει για νέα προνόμια και ”δωράκια” από την κυβέρνηση, σαν κι αυτά που πήρε με αφορμή το ζήτημα του κορονοϊού». 

Μάλιστα, η «Ενεργειακή» έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Καβάλας, επένδυση που βρίσκεται στην τελική φάση για την προκήρυξη του διαγωνισμού μετά και την ένταξη του έργου στον κατάλογο των Έργων Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος. «Από τη μια πλευρά, δηλαδή, ετοιμάζεται για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα γιατί δεν επιτυγχάνει τα προσδοκώμενα κέρδη και από την άλλη μπαίνει σε νέες επενδύσεις με ζεστό κρατικό και ευρωενωσιακό χρήμα των λαών», όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Στολτίδης. 

Ο Γεράσιμος Θωμάς αφού δικαιολόγησε πλήρως την τακτική της εταιρείας, επικαλούμενος την «αύξηση» του κόστους εξόρυξης, δήλωσε πως «το κοίτασμα θα συνεχίσει την αδιάλειπτη παραγωγή». Ωστόσο, δεν έδωσε την παραμικρή δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, περιοριζόμενος να αναφέρει πως η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία. «Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε την παραγωγή που είναι η κύρια εγγύηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», είπε, δίνοντας μια «πρόγευση» για αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Με αφορμή την άρνηση του υφυπουργού να δώσει απαντήσεις ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως οι εργαζόμενοι έχουν ένα ακόμη παράδειγμα για το τι έχουν να περιμένουν από τη «δίκαιη» ανάπτυξη.

Πηγή: 902.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr