Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. : Δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στις κηδείες

2 Απριλίου 202011:35

Με αφορμή αναξιόπιστες δημοσιεύσεις και άκριτες αναρτήσεις από μερίδα των Τοπικών Μέσων Επικοινωνίας τού γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με την τέλεση των νεκρωσίμων Ακολουθιών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας, από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ με πολύ λύπη επισημαίνεται ότι :

Ούτε η δημοσίευση «ακριβότερες οι κηδείες στην Καβάλα από 1η Απριλίου» ευσταθεί, ούτε η ανάρτηση «κορονοχαράτσι στις κηδείες» ισχύει, αφού προφανώς αποτελούν αποτέλεσμα κακής και ίσως βιαστικής πληροφόρησης. Η όποια παρέμβαση και διορθωτική κίνηση από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στην ωφέλιμη και ασφαλή για όλους διόρθωση κενών και παραλείψεων, με την διασφάλιση της νομοτύπου διαχειρίσεως των χρηματικών ποσών, που αφορούν στην τέλεση των εξοδίων Ακολουθιών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας, με την κοπή νομίμου αποδείξεως, κατά το μέρος που αφορά την Ιερά Μητρόπολη και τα εξαρτώμενα από αυτήν Νομικά Πρόσωπα των ιερών Ναών.

Ό,τι, λοιπόν, έχει καθιερωθεί και συμβαίνει από ετών, όταν πρόκειται περί ιεροπραξίας στους ιερούς ενοριακούς Ναούς ή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας, εξακολουθεί να ισχύει χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση και ασφαλώς χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Η διαφάνεια και η χρηστότητα της διαχειρίσεως ακόμη και «του ελαχίστου οβολού» των συνδημοτών χριστιανών μας είναι υποχρέωση και καθήκονόσων βρισκόμαστε κοντά τους στις δύσκολες ώρες της διαχειρίσεως του ανθρωπίνου πόνου και της δοκιμασίας, ιδιαίτερα μάλιστα του θανάτου οικείων προσώπων. Σε αυτή την προσπάθεια η τοπική μας Εκκλησία συμπορεύεται με τον Δήμο της Καβάλας, και μέσα από την λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου, υπηρετώντας πάντοτε το κοινό καλό και υποστηρίζοντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς οι εν λόγω γράφοντες και καταγράφοντες άνευ οιασδήποτε κριτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελούν αποτέλεσμα κριτικής ανεπάρκειας και απαράδεκτης συμπεριφοράς εναντίον της Ι.Μητροπόλεως, που πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό όλων των αναξιοπαθούντων και όλων των απόρων κεκοιμημένων αδελφών μας, των οποίων και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες. Γνωρίζουν, άλλωστε, οι ιδιοκτήτες των Γραφείων Τελετών. Λίγη συναίσθηση και ελάχιστος αυτοέλεγχος δεν βλάπτει κανέναν, αντιθέτως οφελεί στην ενότητα και στην σύμπραξη μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Έλεος πιά!

 

Με πολύ λύπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]