Η γρήγορη τάρτα με καπνιστό ζαμπόν και κρεμμύδια

2 Μαρτίου 201713:00

Απλή, εύκολη, γρήγορη αλλά γευστική συνταγή από τη Γαλλία.

Συστατικά:

½ κιλό ζύμη ψωμιού
ελαιόλαδο
10 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
300 γρ. μπέικον καλής ποιότητας ή καπνιστό χοιρινό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C ή 450 F.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη τόσο όσο το μέγεθος του ταψιού και τοποθετήστε την στο ταψί. Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το μπέικον ή το καπνιστό χοιρινό και τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Ο συνολικός χρόνος σοταρίσματος πρέπει να ανέρχεται περίπου στα 20 λεπτά.

Απλώστε το γιαούρτι στην επιφάνεια της ζύμης και απλώστε από πάνω το μείγμα από κρεμμύδια. Ρίξτε λίγο αλάτι και πασπαλίστε με πιπέρι.
Ψήστε την τάρτα για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε τη ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου

Πηγή: gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]