Γ. Πασχαλίδης για Θάσο : Ευελπιστώ ότι η ανταπόκριση της Κυβέρνησής μας θα είναι άμεση.

21 Αυγούστου 202011:05

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη χθες άμεσα στη Θάσο, και συγκεκριμένα τα Λιμενάρια, τον Ποτό και το Πευκάρι, περιοχές οι οποίες πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών χθεσινών βροχοπτώσεων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θάσου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί σε οικίες και επιχειρήσεις. Σε συζητήσεις του με τους κατοίκους, έγινε αντιληπτό πως κύρια πηγή των προβλημάτων είναι η συνεχής υπερχείλιση του ρεύματος των Λιμεναρίων, κάτι που διόγκωσε τις ζημιές και στις καταστροφές του Νοεμβρίου 2019. Γι΄αυτό λόγο πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, έτσι ώστε να αποφευχθεί αποτελεσματικά μελλοντική υπερχείλιση με καίρια αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, θα πρέπει να καθαριστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ακρογιαλιές στον Ποτό και στο Πευκάρι.

Ο κ. Πασχαλίδης δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, έσπευσε στη Μακρύαμμο και τα Κοίνυρα, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές λόγω κεραυνού, οι οποίες όμως τέθηκαν υπό έλεγχο και έσβησαν χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει: «Σε πείσμα των καιρών, βρισκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων και θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται. Επισκέφθηκα σήμερα τη Θάσο για να δω από κοντά τις ζημιές και να ενημερώσω όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και επαρκώς τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις και οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Ευελπιστώ ότι η ανταπόκριση της Κυβέρνησής μας θα είναι άμεση.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr