Ερώτηση Παναγιωτόπουλου για την αύξηση των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου

18 Δεκεμβρίου 201720:22

Ο Βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, θέτοντάς του το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καβάλας για την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καβάλας είναι η αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των επισκεπτών της περιοχής, αλλά και την καλύτερη πρόσβαση των δημοτών της Θάσου και ιδίως του νότιου τμήματος του νησιού στις υπηρεσίες (λ.χ. νοσοκομείο, εφορία, διεύθυνση πολεοδομίας) και την αγορά της Καβάλας, δεδομένου του παραδοσιακού δεσμού της Θάσου με την πόλη της Καβάλας.

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε η πολιτική του ηγεσία με τον Δήμαρχο Θάσου, κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, και τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος σχετικά με την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας Πρίνου, το συντονισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των αεροπλάνων, καθώς και την αναγκαιότητα φέριμποτ επιφυλακής, για την διακομιδή ασθενών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημειώνεται ότι :

«Ο κ. Κουρουμπλής αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του Δημάρχου Θάσου και τον παρέπεμψε  στον κ. Καλαματιανό (Γ.Γ. του Υπουργείου) για την λεπτομερέστερη εξέταση των ζητημάτων από τις αρμόδιες διευθύνσεις.».

Αναφορικά, με τον «θετικό τρόπο αντιμετώπισης» των αιτημάτων του Δημάρχου Θάσου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι ακριβώς σημαίνει ότι αντιμετωπίσατε «θετικά» τα αιτήματα του Δημάρχου Θάσου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχατε;

Προτίθεται, δηλαδή, το Υπουργείο να αυξήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας Πρίνου; Κι αν ναι, ποιος είναι ο σχετικός σχεδιασμός και ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]