Εντός της εβδομάδας τα τεστ κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Καβάλας

25 Μαρτίου 202012:21

Το πρωί της Δευτέρας μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Μία ακόμη φορά έκανε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των γεγονότων στο ίδρυμα, γεγονότα που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Νοσοκομείο Καβάλας πήρε επτά τουλάχιστον αρνητικά αποτελέσματα επί ύποπτων περιστατικών.

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των πολιτών με πυρετό που επισκέπτονται το νοσοκομείο είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες.

Με τις εντολές του ΕΟΔΥ παίρνονται δείγματα για την ειδική εξέταση. Αυτό γίνεται ακόμη και σε περιπτώσεις που οι γιατροί του νοσοκομείου δεν το θεωρούσαν απαραίτητο. Το γεγονός ότι και από την Καβάλα τα δείγματα για ύποπτα περιστατικά αυξάνονται καθυστερεί την έκδοση αποτελεσμάτων.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι ανάμεσα στα αρνητικά αποτελέσματα επί ύποπτων περιστατικών ήταν και ένα στενού συγγενικού προσώπου της 55χρονης, στην οποία έχει διαπιστωθεί η νόσος.

Με ανακούφιση ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα εξέτασης και σε γυναίκα που διαμένει ως πρόσφυγας στη δομή του «Ασημακόπουλου».

Ο κ. Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τους πάντες που εργάζονται συνεχώς στο νοσοκομείο. Είπε ότι εξελίσσεται καλύτερα η 55χρονη καβαλιώτισσα που βρίσκεται πάντα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με την οποία έχει επικοινωνία. Για το πότε θα μπορεί το νοσοκομείο Καβάλας να κάνει την ειδική εξέταση για τον κορωνοϊό ,είπε ότι το εργαστήριο στο Νοσοκομείο είναι έτοιμο. Το Νοσοκομείο εξήγησε, περιμένει να προμηθευτεί αντιδραστήρες. Άρα προέβλεψε ότι εντός της εβδομάδας η διαδικασία του τεστ θα ξεκινήσει.

Η συμπολίτισσα μικροβιολόγος -μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου- Άννα Τζαναβάρη είπε στην Πρωινή ότι επί του παρόντος κανένα μικροβιολογικό εργαστήριο του Νομού Καβάλας δεν πραγματοποιεί το τεστ για τον κορωνοϊό. Τόνισε ότι αυτό γίνεται μετά από εντολή και οδηγία του ΕΟΔΥ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά από λίγες ημέρες ή εβδομάδες μικροβιολογικά εργαστήρια στο νομό να κάνουν αυτά τα τεστ. Αυτό όπως είπε θα γίνει αν χρειαστεί.

Θα προηγηθεί ενημέρωση του κοινού και φυσικά έγκριση -συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. «Εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα των αντιδραστηρίων, γιατί υπάρχει έλλειψη» κατέληξε η κ. Άννα Τζαναβάρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε,στις 19/3, η λειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που εγκαταστάθηκε τις προηγούμενες μέρες στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο σχεδιασμός του νοσηλευτικού ιδρύματος για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η κινητή ιατρική ομάδα, που είχε αγοραστεί προ ετών από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν παροπλισμένη στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ) προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων, προτού αυτά χρειαστεί να εισέλθουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, «εντός της κινητής ιατρικής μονάδας θα γίνεται μια δεύτερη διαλογή (η πρώτη γίνεται στην εξωτερική πύλη του νοσοκομείου, όπου θερμομετρούνται όσοι εισέρχονται σε αυτό), κατά την οποία περιστατικά που είναι εμπύρετα θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό στους γιατρούς. Στη συνέχεια, θα οδηγούνται από τους γιατρούς στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου προκειμένου να νοσηλευτούν».

Επίσης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού, η διοίκηση του ΓΝΚ εκκένωσε ολόκληρο τον πέμπτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου στεγάζονταν η ουρολογική κλινική και η Α’ χειρουργική κλινική, ώστε να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, αν χρειαστεί να νοσηλευτεί στα δωμάτια εκείνα μεγάλος αριθμός νοσούντων από το νέο ιό.

 Σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΓΝΚ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα διενέργειας αυτών των τεστ.

(proini, typosthes)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]