Εκλογές στο σωματείο βενζινοπωλών Καβάλας – Απόφαση για μη πώληση πετρελαίου θέρμανσης

10 Οκτωβρίου 201309:31

Σε καλό κλίμα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ανά την Ελλάδα ο κλάδος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, πραγματοποιήθηκε χτες στο Επιμελητήριο Καβάλας η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του τοπικού σωματείου. Όπως ήταν αναμενόμενο, ωστόσο, κατά την έναρξη της συνέλευσης τόσο ο πρόεδρος του σωματείου Φώτης Πούλος όσο και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Μεταξάς αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Στην εισήγησή του ο κ. Πούλος αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που απέστειλε, την Δευτέρα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας και με την οποία γνωστοποίησε την πρότασή της να μην προχωρήσουν τα μέλη της σε καμία προμήθεια ή πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς ακόμα και σήμερα, έξι μέρες πριν την έναρξη των διανομών -στις 15 Οκτωβρίου- δεν έχει ξεκαθαριστεί το παραμικρό τόσο στο θέμα της τιμής πώλησης όσο και στο επίδομα θέρμανσης. Ο κ. Πούλος, αφού εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν αλλάξουν τα πράγματα δεν θα έχουμε κανένα μέλλον ως βενζινοπώλες», υπενθυμίζοντας την μείωση κατά 85% που παρατηρήθηκε πέρσι στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, πρότεινε την αποδοχή της εγκυκλίου, τονίζοντας ότι οι πρατηριούχοι μπορούν να αντέξουν κατά τις 10 πρώτες ημέρες ισχύος της απαγόρευσης.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Μεταξάς, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από το ίδιο μήκος κύματος. Αφού διάβασε την εγκύκλιο που απέστειλε η Ομοσπονδία, υπογράμμισε ότι το μέτρο της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να είχε λόγο ύπαρξης πέρσι (ένεκα και των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου), ωστόσο φέτος θα πρέπει να καταργηθεί, καθώς η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών και εκροών (η οποία θα ολοκληρωθεί, στα πρατήρια της Καβάλας, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2014) είναι από μόνη της ικανή να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταγραφή των καυσίμων που διαθέτει ένα πρατήριο και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων.

Σε ερώτηση, πάντως, του KavalaPress (στο περιθώριο της συνέλευσης) για το αν η απαγόρευση διανομής πετρελαίου θέρμανσης θα ισχύσει και για τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες (φόβος που εκφράστηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας), ο κ. Πούλος απάντησε ότι «ουδείς γνωρίζει αν θα ισχύσει ή όχι».

Συνολικά ψήφισαν 45 από τα 53 μέλη του σωματείου, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής (αναφέρονται τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία και θα συγκεντρωθούν αργότερα για τον ορισμό του προέδρου):

Φώτης Πούλος 42

Θόδωρος Σολωμός 33

Μιχάλης Μεταξάς 31

Γιάννης Γιαννάκης 21

Βασίλης Ρωμανίδης 18

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]