Εκδηλώσεις μνήμης για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

13 Ιουλίου 202122:12

Με λαμπρότητα, αλλά με την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Νέστου εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής από την Βουλγαρική Κατοχή στις 11 Ιουλίου 1913.

Η συνέχεια δόθηκε στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί την Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με τίτλο «Εύζωνες, οι φύλακες των αφανών». Στον υπαίθριο χώρο, όπου διαμορφώθηκε σε κινηματογράφο, έγινε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και αμέσως μετά ο Επίτιμος Διδάκτορας Ιστορίας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος ανέπτυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ιστορικό ντοκιμαντέρ από απόσπασμα του βιβλίου του φιλόλογου και ερευνητή τοπικής ιστορίας κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλου, με τίτλο «Χρυσούπολη – Σαρί Σαμπάν 1820-1922». Οι εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr