“Εδώ Γράφεις Εσύ” Ποιος να το πιστεψει!

12 Δεκεμβρίου 201715:17

Ούτε παραγγελία να το είχα,πιστέψτε με..

Σε ένα χωρισμό,ίσως να απαλλάσει τον έναν από τους δύο,αν καταφέρει να δράσει και να αποδράσει,απ τις τυχόν του ενοχές,ερινύες,που τον κατατρέχουν.

Κι αυτό ,όχι γιατί μόνο συμφέρει και συνεισφέρει ,στο να αποδωθούν ευθύνεις και οι απαραίτητες αιτιολογίες και δικαιολογίες,αλλά για να συνεισφέρει ,η κύρια και αποκλειστική αιτία,στο να αποφασισθεί και να διαγνωσθεί ,όχι η επιμέρους ,αλλά η κύρια και αποκλειστική,η καθοριστική κι αυτή ,όπου έγειρε η ζυγαριά ,δικαιοςύνης και απόδοσης βαρύτητας,στο να μείνεις ή να φύγεις.

Πολλές φορές,ίσως και να σταθεί αυτό ,λυτρωτικό και σωτήριο,όταν ο ένας απ τους δυο ,καταφέρει να δει ,να ενστερνιστεί και να αποδεχθεί το λόγο,τις αιτίες,που τείνουν να προβάλλουν τα δικά του επαναστατικά ,σχέδια και πλάνα ζωής και υπεοοχής.

έναντι των άλλων και των όσων,χρόνια τώρα αδιαπραγμάτευτα και τελείως αποδεκτά ,χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίρρηση και αντίσταση ,έκλεινε τα μάτια του,εθελλοτυφλούσε και συνέχιζε να οδεύει την περπατημένη και την καθόλα ,χαραςόμενη πορεία,δίχως το παραμικρό δείγμα και υπόδειγμα διαμαρτυρίας.

Μπορεί και σίγουρα υπήρξαν,στο δικό μου σοβαρότεροι και πιο υπεύθυνοι και σοβαροί λόγοι,στο να αναθέσω στονεαυτό μου ,όχι το δίλλημα πλέον,αλλά τη συννειδητή θέση και κατάθεση των υπέρ και των κατά ,των καλών και αρνητικών στοιχείων,που οικοδόμησαν και αναστήλωσαν τη σχέση ,το γάμο μου .

Κι όμως ,τα καλά πάντα θα υπερτερούν,αλλά τα ελάχιστα ,μικρά αλλά με τεράστια απόδοση ανευθυνότητας,αμέλλειας και συννειδητής αποχής μεν ,με τυχαία παρουςία,ευκαιριακών στιγμών και δαπανών αυτών ,με το σταγονόμετρο,έδωσαν μόνες τους τη λύση και την επίλυση ,σ αυτό τον αργό βασανιστικό ,ζωντανό ,θάνατος ,ψυχών και ψυχολογιών.

Τι να το κάνω ,που τα θετικά είναι περισςότερα,αλλά τα αρνητικότατα ,επιβαρύνουν και δηλώνουν βεβαρημένο παρελθόν,ανάξια και ανίκανα πια,να με πείσουν για τυχόν τους θεμιτή και προσδοκώμενη μετάλλαξή τους ,ολοκληρωτική ,ίσως και εκ θαύματος ,πραγματοποιήσιμη.

Γι αυτό και εγώ ,θέλω και νίκησα,με τη δική μου μάχη ,δίνοντας τις δικές μου εσωτερικές διαμάχες και έντονες ,ασυννείδητες ,χωρίς πρόκληση και πρόσκληση,αναρτήσεις,στους δικά μου τείχη,στα δικά μου περιβάλλοντα,ανίκανη να τα αντισταθώ. Και να να τα αντιταχθώ,αφου γίνονται στον ονειρικό μου οικείο,ακόμα και άγνωστο,χώρο και περιβάλλον.

Αλλά έχω τέτοιο τέτοιο πείσμα,τέτοιο γινάτι,που θα το καταφέρω και αυτό,θα το παλέψω και θα βγω. Νικήτρια,γιατί μόνο αυτό μένει πια ,να το σκοτώσω. ,όχι μέσα μου,στην ψυχή μ ου,αφού κατάφερε να σκοτωθεί ,εξαιτίας των πορειών,παράλληλων και απομακρυσμένων,αλλά σύμφωνα με το δικό μου δίκαιο…καταρτισμένο και αποτελούμενο,απ τα σημεία ,τα σημάδια και τςι προσφορές,του δικού μου φύλακα αγγέλου,που επικαλούμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή,ώστε να απαλλαχθώ μια και καλή και το υποσυννείδήτο μου ,να με αφήσει ,ήσυχη και κυρίως,να βρεθώ ,αφημένη μεν κι όχι παρατημένη,στις αγκάλες του δικου μου Μορφέα ,του δικού μου αγγέλου,που ουρανόσταλτος επί γης,ζούμε το δικό μας ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,ΖΩΗΣ,ΨΥΧΗΣ ,ΝΟΥ …..

Αρθρογράφος