Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιχειρηματιών «VentureGarden – Helping People Grow Ideas»

26 Φεβρουαρίου 202120:48

Έως τις 7 Μαρτίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις του ώστε να παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών VentureGarden που πλέον διανύει τον 8ο χρόνο του. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών VentureGarden είναι δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιλεγούν να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, έμπειρα στελέχη της αγοράς και ειδικοί θα δώσουν συμβουλές και καθοδήγηση (mentoring) στους συμμετέχοντες για τρόπους προσαρμογής της επιχείρησης στις νέες συνθήκες (e-commerce, digital marketing, εξ αποστάσεως εργασία) ώστε να μετατρέψουν την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT), τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Το VentureGarden απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα.  Καθώς το πρόγραμμα δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα – καθώς οι ιδέες μεταλλάσσονται συνεχώς – οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Για την προστασία της υγείας των εμπλεκόμενων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί online, όπως έγινε και με τους δύο προηγούμενους κύκλους του, με την αξιοποίηση σύγχρονων και ασύγχρονων εργαλείων εκπαίδευσης και συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων.

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας πέντε εβδομάδων. Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση της σχέσης που έχει η επιχειρηματική ιδέα με τις ανάγκες των πελατών, ώστε να είναι επιχειρηματικά εφαρμόσιμη. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους στο www.venturegarden.gr έως τις 7 Μαρτίου 2021.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν το www.venturegarden.gr ή να καλέσουν στο 2310 398347.

Το Venturegarden μέχρι σήμερα

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί 3.941 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 1391 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Συνολικά έχουν υλοποιηθεί 29 κύκλοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.240 ώρες εκπαίδευσης και έχουν παρασχεθεί περισσότερες από  1.750 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης σε συμμετέχοντες του VentureGarden.

Μετά την ολοκλήρωση του VentureGarden, συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν επιλεγεί από θερμοκοιτίδες για να εξελίξουν την ιδέα τους ή έχουν λάβει χρηματοδότηση για να την υλοποιήσουν. Πολλοί παλαιότεροι συμμετέχοντες είναι σήμερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr