Δυσφορία αγροτών για την άκαρπη συνάντηση με την κυβέρνηση

15 Φεβρουαρίου 201912:44

Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας αγρότες και κτηνοτρόφοι προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για την άκαρπη χθεσινή συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

«Ανούσια» ως προς τα αποτελέσματά της χαρακτήρισε την χθεσινή μαραθώνια συνάντηση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

«Στη χθεσινή συνάντηση όχι μόνο δεν προέκυψε κάτι θετικό, αλλά η όλη συζήτηση ήταν ανούσια. Ακόμη και στο θέμα της μείωσης (της τιμής) του αγροτικού πετρελαίου, που οι ίδιοι προανήγγειλαν ότι το εξετάζουν και το προχωρούν, ακόμη και αυτό το πήραν πίσω. Υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν το υψηλό κόστος παραγωγής, όπως και σειρά άλλων προβλημάτων μας, αλλά τελικά δεν δίνουν λύσεις σε τίποτα. Αυτό κατέστη σαφές στη χθεσινή μας συνάντηση, όπου η ανακρίβεια και η αοριστία ήταν πρωταγωνιστές εκ μέρους τους» ανέφερε.

Για «δύσκολη κουβέντα που δεν κατέληξε σε τίποτα θετικό ή και ουσιώδες» έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου.

«Ραντεβού στις κάλπες» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Σερραίοι αγρότες που κινητοποιούνται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο να επισημαίνει «η κοροϊδία δεν έχει πια όρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι ενδέχεται να αποχωρήσουν αύριο συντεταγμένα από τα μπλόκα, ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για το επόμενο διάστημα και διαμηνύοντας πάντως οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν με άλλη μορφή το επόμενο διάστημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]