Οι Deep Soul στο Παλλάδιο

23 Νοεμβρίου 201619:16

Με ρίζες στην Aφρικάνικη παράδοση, τα gospel και την Rhythm and Blues γεννήθηκε την δεκαετία του ’50 η SOUL. Μια μουσική που βγήκε μέσα από την ανάγκη του καταπιεσμένου Αφροαμερικάνου να εκφραστεί και μέσω της μουσικής, του ρυθμού και του ξέφρενου χορού να απελευθερωθεί, γι’ αυτό και μαζί με τα Blues θα γίνει γνωστή σαν Μαύρη μουσική. Την δεκαετία του ’60 γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής ξεπερνώντας τα στενά σύνορα του νέου κόσμου και διαλύοντας τα στερεότυπα και τις διαφορές μαύρων και λευκών θα εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Συγχρόνως ένα παρακλάδι της, η FUNK κερδίζει συνεχώς έδαφος έχοντας έναν πιο κοφτό ρυθμό που την κάνει ιδανική για χορό. Κύριος εκφραστής της Funk αλλά και της Soul o James Brown, που κάνει όλο τον κόσμο να παραληρεί για σχεδόν 3 δεκαετίες.

deep-soul-afisaΜια παρέα τεσσάρων μουσικών από την Καβάλα ένιωσαν βαθιά μέσα στην ψυχή τους την ανάγκη να παίξουν αυτή τη μουσική και να την μοιραστούν μ’ αυτούς που την γνωρίζουν, ή που θα ήθελαν να την γνωρίσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της. Σιγά – σιγά η παρέα μεγάλωσε και σήμερα μετρά επτά μέλη.

Είναι οι:

Aντωνιάδης Κυριάκος – Φωνή, φυσαρμόνικα
Τσαλαπατάνης Κώστας – Πλήκτρα
Καρακούσης Πλουμής – Drums
Πανταζόγλου Νίκος – Ηλ. Μπάσο
Νούσης Τέο – Ηλ. Κιθάρα
Ξυλάς Χάρης – Τενόρο σαξόφωνο
Κιρκιτζιώτης Κώστας – Άλτο σαξόφωνο

Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, από τις 9.00 το βράδυ, θα βρίσκονται στο Παλλάδιο με soul και funk μουσική και τραγούδια των James Brown, Ray Charles, Otis Redding, Stevie Wonder , Willson Picket και πολλών άλλων..

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]