Ελληνική

22 Μαΐου 2017

Φτιάξε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα […]
20 Μαΐου 2017

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει με φέτα, το δικό μας τυρί!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών γίνεται το επίκεντρο των μαγειρικών του Ηλία Μαμαλάκη. Μα δεν θα τη μαγειρέψει όμως αν δεν […]
20 Απριλίου 2017

Γεμιστό κουνέλι με μυζήθρα

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο υγιεινά και με λιγότερα λιπαρά, αλλά και από τα πιο νόστιμα. Αυτή η […]
16 Απριλίου 2017

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Το γρήγορο κάνει περίπου μία ώρα από Ουρανούπολη για Δάφνη, το λιμανάκι του Αγίου Ορους – έτσι μπαίνεις, από θαλάσσης, όχι […]
12 Απριλίου 2017

Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Το πασχαλινό αβγό, «σύμβολο» του ερμητικά κλειστού τάφου του Ιησού, κρύβει στο περίβλημά του τη δημιουργία της Ζωής και το θαύμα […]
3 Απριλίου 2017

Χωριάτικη λαχανόπιτα με κοπανιστή και τραχανά

Μερίδες: 8 Υλικά συνταγής 1 πακέτο (800 γρ). χωριάτικη ζύμη 500 γρ. σπανάκι 500 γρ. καυκαλήθρες και λάπατα 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια […]
27 Μαρτίου 2017

Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι

Ένα χωριάτικο πιάτο, απλό, θρεπτικό με νοστιμιά που του δίνουν το σύγκλινο, το πορτοκάλι και οι ελιές. Συστατικά: 500g Φασόλια μέτρια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 […]
13 Μαρτίου 2017

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά

Οι Κεφτέδες με τόνο και ταραμά είναι μια συνταγή είναι ένα πεντανόστιμο έδεσμα για όλη τη Σαρακοστή Συστατικά: 250 γρ. τόνος […]
21 Φεβρουαρίου 2017

Μπεγώτο (μαριδάκι χιώτικο)

Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή μεζέ που θα λατρέψετε. Υλικά συνταγής ½ κιλό ψιλό μαριδάκι ¼ του κιλού κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές […]
29 Ιανουαρίου 2017

Μελιτζάνες γεμιστές με χοιρινό, μπέικον και ταλαγάνι

Υλικά συνταγής 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες 200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους 100 γρ. ταλαγάνι 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 σκελίδες […]
22 Δεκεμβρίου 2016

Κλέφτικο κότσι στη λαδόκολλα

Από τη Στερεά Ελλάδα Υλικά συνταγής Κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα φέτα σκληρή: 1/2 […]
8 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες. Συστατικά: 400 γρ. πατάτες 4 […]
5 Νοεμβρίου 2016

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ. Υλικά συνταγής 1½ […]
25 Σεπτεμβρίου 2016

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι […]
23 Αυγούστου 2016

Βλάχικο από Βέροια

Υλικά συνταγής 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά) Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι 500 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 40 γρ. (1/3 […]
1 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Παραδοσιακή συνταγή από την Χίο, που συναντάμε πλέον σε όλη την επικράτεια.Συστατικά: 20 άνθη κολοκυθιούκληματόφυλλαρύζικρεμμύδια ξεράφρέσκος δυόσμοςμάραθοςαλάτιπιπέριλίγο λάδι για τσιγάρισμα Οδηγίες: […]