Έπαθε βλάβη το C-130 στη Λάρνακα – Στέλνουν άλλο αεροσκάφος για να φέρει τους Κύπριους πυροσβέστες

15 Αυγούστου 201722:38

Βλάβη παρουσιάστηκε αιφνιδίως στο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε φτάσει στη Λάρνακα για να μεταφέρει στην Ελλάδα 60 πυροσβέστες από την Κύπρο. 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας εμφάνισε βλάβη λίγο πριν την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 το απόγευμα. Η βλάβη δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί και έτσι ελήφθη η απόφαση να φύγει δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 με προορισμό την Κύπρο. 

Το δεύτερο C-130 αναμένεται να απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 23:00 το βράδυ με τεχνικούς και υλικά ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στο πρώτο C-130 που βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου πριν από περίπου δύο ώρες έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Η ομάδα πυρόσβεσης από την Κύπρο αναχωρεί για την Ελλάδα στις 19:30 και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε περαιτέρω βοήθεια» αλλά αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτηση αφού παρουσιάστηκε βλάβη που επί του παρόντος κρατά καθηλωμένο το C-130 στη Λάρνακα.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η άφιξη των 60 πυροσβεστών με τους οποίους η κυπριακή κυβέρνηση συνδράμει την Αθήνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αναμένεται για τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 16 Αυγούστου.

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]